BüYüLENME HAKKıNDA YANGıN KAPıSı

Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın sırasında eminğin esenlanması ve isabetli şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bağırsakin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın vazgeçme edilmesine imkân tanır.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı hakikat itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü posta şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı bâtınin oldukça medarımaişetlevsel şekilde vazife yapmalıdır.

Yangın merdivenine sahip tamamlanmak kebir bir avantajdır. Lacerem bu kazanımı yaratmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık yasal çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen mürtefi binalarda yangın merdiveni binanın yapım aşamasında yapım edilmektedir. Fakat kuşkusuz bir yangın merdivenine malik yürütmek karınin binanızın yeni olması ya da dolgunca yüce olması gerekmemektedir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Binalarda belli başlı standartlarda mekân alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere biricik yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate hileınarak lazım sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Sessiz kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması mümkün yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem dercetmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) anayasa amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide dokumalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların vesair katlara Yangın Merdiveni Kapısı geçişini kösteklemek veya mümkün evetğu derece geciktirmektir.

Yukarıda dünya düzlük kriterlerin hepsini sağlayan binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Birey Eminği Mizan: Kapılar insanların mühlik bir düzlükı berhavaaltmasında kilit gösteriş oynar. Bu falmdan kapılar gönül eminğini korumada bayağı önemli bir konuma sahiptir.

Kapı sargılantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına amil olabilir.

Yangın merdiven kapısının en açık özelliklerinden bir öbürü bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yamaç merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Check to enable permanent hiding of message bar and refuse all cookies if you do hamiş opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi mevki anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya dosdoğru kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları dâhilin bu menteşelerin sağlamlıklı çalışması ve kapıyı gelişememiş kapatması gerekir.

Report this page